Crumble Abricot / Apricot Crumble
Ingredients - 4 personnes / people
100 gr sucre / sugar
100 gr poudre d'amandes / ground almonds
100 gr farine / flour
100 gr beurre froid / cold butter
1 pincée de sel / pinch of salt
1 kg abricots mûrs (ou d'autres fruits) / ripe apricots (or any other fruit)
Pre-heat the oven to 180 °C.
In a large bowl, measure in the sugar, ground almonds, flour, salt, and butter. Work the ingredients together quickly by rubbing them in between the tips of your fingers.
Cut the apricots in half and remove the stones.
Arrange the fresh fruit in a baking dish and cover with the crumble.
Bake for 30 minutes or until the crumble becomes golden and the fruit is tender.
Bon appétit !
Pre-chauffer le four à 180 °C.
Dans un grand bol, peser sucre, poudre d'amandes, farine, sel et beurre. Travailler les ingrédients du bout des doigts.
Couper les abricots en deux et enlever les noyaux.
Arranger les fruits dans un plat à tarte et couvrir avec la pâte à crumble.
Enfourner pendant 30 minutes ou jusqu'à ce que les fruits soient tendres et que le crumble ait une jolie coloration.
Bon appétit !